Skip to the content

Tårnlejligheder

Tårnhusenes rumlige organisering

De 5 tårnhuse tager afsæt i 6 forskellige boligstørrelser på henholdsvis 68 m2, 80 m2, 91,5 m2, 94,7 m2 og 98 m2 samt penthouselejligheder på 115 m2. Der er arbejdet med forskellige højder og størrelser på vinduerne og materiale, ligesom de 5 forskellige boligstørrelser er blandet på etagerne, så der skabes et varieret og levende udtryk, når tårnhusene ses udefra.

Farvesætningen på facaderne er holdt i jordfarver og opleves i spændet fra gullige toner over i mere brunlige sten. I bunden af tårnhusene er der arbejdet med tilbagetrukne sten i murværket, som giver en fin detaljering i øjenhøjde når man bevæger sig langs bygningen.

Man ankommer til boligerne via en indeliggende trappeopgang med elevator. Trappeforløbet er udformet som en ligeløbstrappe med midterliggende repos, som gør trappen behagelig at færdes på. Et stort vinduesareal i facaden ind til trappeopgangen sikre god naturlig belysning.

Ankomsten til de forskellige lejligheder er spredt ud, så adgangsdøre ikke ligger tæt side om side. Boligerne er disponeret med entre/bryggersområde med plads til skabe. Fra entréen er der adgang til boligens badeværelse med vaskesøjle.

Boligens køkken-alrum står i direkte forbindelse med stuen, og der er således mange indretningsmuligheder i det store rum. Alle køkken-alrum er disponeret med vindue og udkig til to sider, hvilket sikre en god belysning i rummet.

Boligernes værelser flankere opholdsrummet og er indrettet så ekstra værelser kan etableres efter behov eller eksisterende kan fjernes og lægges til opholdsrummet. Soveværelset er udført i en god størrelse, som giver mulighed for at indrette et lille kontor i rummet. Fra køkken-alrummet har man adgang til store tilbagetrukne altaner med tilhørende depoter. Altaner er som udgangspunkt orienteret så de ligger mod øst, syd eller vest. Hovedparten af altanerne er syd-vestliggende.

Alle altaner har en god størrelse med tilhørende depotrum. Der er muligheder for at placere havemøbler og grill (gas/el) og øvrigt inventar. Bunden udføres i hårdttræ evt. imprægnerede brædder og gelænder mm. i mat-tonet glas. Der er mulighed for lampe på altanen.

I penthouseboligerne er der flisebelagt tagterrasse med ekstra ”hygge”-belysning, samt altan. I penthouseboligerne er der mulighed for at reducere med 1 værelse, såfremt der ønskes mere opholdsareal.

TILGÆNGELIGHEDSBOLIGER

98 m2 boliger (8 stk.) er primært designet til at kunne imødekomme kravene for øget tilgængelighed.

STØJ

For boliger med facaden ud mod Grundtvigs Allé vil der, når vinduerne er åbne, muligvis kunne være generende trafikstøj i perioder af dagen. Derfor er der i alle værelser og soveværelser sikret muligheden for at kunne åbne vinduet – uden støjgener – idet der udføres multifunktions-vinduer, som reducerer støjen så meget, at der ikke er forskel på om boligen vender mod vejen eller er placeret midt inde i bebyggelsen. Dette giver også mulighed for at skabe gennemtræk i sommerperioden.